Instax kerstdecoratie - leuke decoratie van polaroid

3x kerstdecoratie met Instax

3x véél te leuke kerstdecoratie met Instax

De feestdagen en Instaxfoto’s. Voor mij is het de perfecte match.

Kerst is bij uitstek de periode waarop je leeft in het moment, geniet van kleine dingen en je minder druk maakt om dingen die eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Want wat belangrijk is, is wijn. En goed voedsel. 

En de tijd met familie is natuurlijk ook een fijne bijkomstigheid. Met kerst lijkt de buitenwereld ineens ver weg terwijl jullie gezellig en warm binnen zittten. Je mag zonder schaamte in je joggingsbroek en foute kersttrui flaneren. En je kunt lekker ontspannen bezig zijn met puzzelen, spelletjes, slechte kerstfilms.

Leven in het moment. En dat is precies wat je doet met Instax-foto’s. Een authentiek moment vastleggen. Gewoon zoals het gebeurt. Zonder je druk je maken om filters, een goede hoek of het aantal likes. 

Deze feestdagen worden voor jou extra gezellig met je favoriete vrienden en herinneringen! Check deze drie DIY kerstdecoratie met Instax / Polaroid foto’s: zo worden de feestdagen zo persoonlijk mogelijk.

1. Instax Naambordjes

Instax kerstdecoratie - leuke kerst polaroids
Instax kerstdecoratie - leuke kerst polaroid naamplaatjes

Als je een kerstdiner organiseert gaan alle remmen los. Zelfs mijn vriendinnen die een gebakken ei al een culinair hoogstandje is en die niet eens een fatsoenlijke pannenset bezitten, gaan met kerstmis all-out. De voorbereidingen beginnen al weken van tevoren: want wat ga je maken? En, nog belangrijker, hoe ga je de kamer en de tafel aankleden? Voor mij is dit de uitgelezen kans om heel de Xenos en de Hema leeg te shoppen met leuke servetten en tafeldecoratie!

Je kunt natuurlijk de oude vertrouwde naamkaartjes op de borden zetten, of iedereen hun eigen plek laten kiezen. Maar als je net zo’n sociale control-freak bent als ik wil je liever zelf bepalen wie waar zit. Dit om te voorkomen dat die ene vriend de hele avond z’n buurman kan vervelen met saaie verhalen over zijn nieuwe auto, of zodat die ene vegan vriendin niet teveel aangemoedigd wordt om de hele avond te benadrukken hoe zielig het wel niet is voor die arme dieren. 

Hoe leuk is het dan om een persoonlijk naamkaartje in de vorm van een polaroid foto neer te zetten? Maak meteen een foto met je Instax-camera bij binnenkomst of tijdens de borrel vooraf. Bijvoorbeeld met wat Polaroid foto props! Zet die gauw naast het juiste bordje voordat iedereen zijn/haar plekje aan tafel gaat innemen. Of laat polaroid-foto’s afdrukken: de leukste foto van jouw vrienden en vriendinnen met het uiterlijk van een polaroid door de bekende witte rand. 

Deze polaroid DIY geeft je kerstdiner een éxtra persoonlijke touch en meteen wat leuks om mee naar huis te nemen voor de gasten!

Een leuk alternatief op deze DIY is om de polaroid in het klein af te drukken en in een kerstbal of klein flesje te doen. Doe er wat glitters of nepsneeuw bij in en je Instax kerstdecoratie naamplaatje is compleet!

2. Instax Kerstboom van Polaroid foto's

Instax kerstdecoratie - leuke kerstboom van polaroids
Instax kerstdecoratie - leuke kerstboom van polaroid

Past in je appartement of kamer geen echte (of neppe) boom? Dan is ééntje op de boom the next best thing. Hoe pak je dit aan? Knip een plaatje van een kerstboom die je mooi vindt in hoge kwaliteit en delen, bijvoorbeeld in Powerpoint of Photoshop. Laat deze drukken op polaroidformaat met een witte rand. Of druk de plaatjes af met een Instax-printer. In het voorbeeld kostte het natuurlijk erg veel Instax films om de volledige boom te maken, maar hij is wel geniaal. Wil je het voor een iets kleiner budget, en met iets minder moeite? Deel je plaatje op in minder vlakken. En vergeet natuurlijk de lichtsnoer niet om jouw instax-kerstboom af te maken!

Heb je niet het geduld om de foto uit te zoeken en bij te snijden? En vind je dat kerst eigenlijk alleen om cadeaus incasseren, lekker eten en wijn drinken gaat? Dan ben ik het he-le-maal met je eens. Kies dan lekker voor de makkelijke weg. Wat je doet is foto’s die je al hebt (polaroid of niet) in de vorm van een boom rangschikken. Tape een driehoek op de muur om de vorm van tevoren te bepalen, of doe het op de gok. Plak de foto’s of Instax-films met dubbelzijdig plakband op de muur. 

Klaar? Lampjes aan! Wijntje inschenken! Muziekje aan! En genieten maar van jouw Instax Kerstdecoratie. 

3. Lichtsnoer met Instax kerstdecoratie

De lichtsnoer mag met kerstmis niet ontbreken. Het is té kinderachtig maar ook heerlijk hoe blij ik wordt van al die lampjes in de stad en in mijn woonkamer tijdens de feestdagen. Voor een persoonlijk tintje aan de lichtsnoer hang je eenvoudig wat Instax-foto’s van je favoriete momenten aan de lichtsnoer. De perfecte manier om gezelligheid te creëren in je kamer. Voor deze polaroid Instax kerst DIY neemt men:

– Een aantal lichtsnoeren
– Wat kleine wasknijpertjes
– Punaises of goed tape

Hang de lichtsnoeren op met punaises om diepe gaten van spijkers te voorkomen. Of gebruik haken of spijkers die er al hangen. Wil je helemaal geen gaatjes in je muur? Koop stevig tape en maak het daarmee vast. Vervolgens hang je met wasknijpers je lievelingsfoto’s aan de lichtsnoeren. Zo makkelijk is het. 

Zo makkelijk is het om je kamer in een gezellige kerstgloed te hullen en je te omringen met de leukste momenten van de afgelopen jaren! 

Instax kerstdecoratie - leuke kerstdecoratie van polaroid

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *